Курс "Ефективни родители" в твоя град

Здравейте приятели!

През изминалата година създадох това двудневно обучение за да осигуря на съвременните, търсещи родители, достъп до най-новата информация в областта ранно детско развитие. Първите издания на курса бяха изцяло онлайн, но много от вас попитаха как можем да се срещнем на живо. Ето я и възможността това да се случи:

През 2019г. можете да бъде домакини на курса на живо. Вижте повече за съдържанието на курса и ако проявявате интерес да бъдете негов домакин-пишете ми на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Представяне на курса

Бременността, кърмаческата възраст(0г.-1г.) и периода на ранното детство (1г.-3г.) образуват основата на цялото ни съществуване. До голяма степен те са отговорни за здравето и доброто развитие на психиката и интелекта на личността.

Малките грешки допускани от родителите в този период имат сериозни последици върху детското развитие. За да намалим рисковете е важно да се информираме и да сме добре подготвени за тази нова и толкова отговорна позиция-на родителя.

Курсът е предназначен за бъдещи и настоящи родители. Лекционната част е разделена в два дни за повече удобство и за да можете да извлечете максимума от информацията. Във всеки от дните има предвидено време за задаване на въпроси към водещия.В ден 1 ще говорим за бременността и кърмаческата възраст, а в ден 2 за периода на ранното детство. Ето и пълната схема на курса:

Ден 1

I.9:00 до 10:30 Бременност

В този панел ще поговорим за майките и бебетата. Засегнати са темите за физическите и психическите промени по време на бременността и за развитието на бебето от зачатието до раждането. Освен за физическото развитие на плода ще поговорим и за развитието на сетивната система, която гарантира доброто адаптиране на бебето след раждането.

10:30-10:45 почивка

10:45 до 11:45 Техники за пренатална стимулация

След като вече познавате периодите, в които възникват и се развиват отделните сетива, ще ви покажа стъпка по стъпка как да извършвате техниките за пренатална стимулация. Те са неинвазивен и напълно естествен начин да изградите основите на своята емоционална връзка с детето и да стимулирате опознаването на външния свят. Бебетата, които са били участници в програми за пренатална стимулация по време на бременността на майката, изпреварват в значителна степен в развитието си след раждането своите връстници.

11:45-12:30 Почивка

II.12:30 до 13:45 Кърмаческа възраст (физическо и психическо развитие)

В този панел ще поговорим за двигателното развитие на малкото дете и ще ви покажа най-лесните, но и най-ефективните упражнения за стимулиране на двигателното развитие на бебето. Ще поговорим и за психическото развитие на бебето и защо е важно да започнете с възпитанието му от рано.

13:45-14:00 Почивка

14:00-15:45 Кърмаческа възраст (игри и занимания)

Бебето не просто има нужда от любов и обгрижване, а и от цялостна грижа за неговото израстване. Родителите чудесно се справят с храненето и хигиената, но често не знаят или не разбират смисъла на всички игри и играчки, които им се предлагат. В тази част от курса ще ви покажа различни игри подходящи за тази възраст и за какво служат те. Ще поговорим и за най-добрите развиващи играчки и защо те не се продават в магазините.

15:45-16:45 Време за въпроси и отговориДен 2

III.9:00 до 10:30 физическо и двигателно развитие 1-3г.

В този панел започваме със сериозните теми за пълзенето, изправянето, хващането, пиенето от чаша и прохождането. Ще поговорим и за приучването към използване на гърне. Ще ви запозная със схемите, които специалистите използват, за да оценят физическото и двигателното развитие на малкото дете. Ще ви покажа и занимания и игри за развитие на общата и фината моторика.

10:30-10:45 почивка

10:45-11:45 Развитие на психичните процеси

Когато става въпрос за развитие на психичните процеси в периода на ранното детство всички родители си мислят за т.нар. „бебешки пубертет“. Тук ще разберете защо такова нещо не съществува и как да се справите с кривите на растежа и голямото НЕ! на своите деца.

Ще включим и малко допълнителна информация за „злоядите деца“ и трудностите при храненето.

11:45-12:30 Почивка

IV.12:30-13:45 Появата на речта

Речта стои на върха на уменията, които вашето дете ще придобие в рамките на първите си години. Ще говорим за пирамидата на речта и как най-лесно и приятно да научим своето дете да говори.

13:45-14:00 Почивка

14:00 до 15:45 Кризи на развитието и отделяне от семейството

В тази част ще говорим за промените, които настъпват в семейството и как те се отразяват на децата. Ще споделя и своя опит във връзка с отделянето на детето от семейството и тръгването на детска ясла/градина. Как да го постигнете с минимални неприятни емоции за всички и защо това е толкова важно.

15:45-16:45 Време за въпроси и отговориИнформация за водещия:

Аз съм Ива Александрова-логопед и специалист в областта ранно детско развитие. Майка съм на най-прекрасното три годишно момиченце и автор на книгата „Умно бебе. Пътеводител за ранното детско развитие“.

Като специалист, с десетилетие опит зад гърба си вярвам,

че всеки може да бъде добър родител,

ако знае как.

Ако желаете да получите допълнителна информация за условията за домакинстване пишете ми на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

До нови срещи!

Всички права запазени. Powered by Taktix Group Ltd.