Асиметричен тоничен шиен рефлекс – риск от задушаване

Рефлекс на Моро-уплашеното бебе

Увод в разбирането за рефлексите

Подарък за бебето на Коледа

"Умно бебе"- книгата пътеводител за всеки родител

„Умно бебе“ не е поредната книга за родители, а наръчник за всичко важно, на което трябва да обърнете внимание от момента, в който се решите на приключението родителство до края на третата година от живота им.  Тук ще намерите отговори основани на научните изследвания и опита ми. Всяка част на книгата обхваща отделен период от ранното детско развитие, рисковите фактори и идеи за преодоляването им. В „Умно бебе“  ще откриете и идеи за по-добра адаптация на детето извън уютния свят на семейството, както и идеи за игри и занимания подпомагащи проговарянето, развитието на уменията и представите на децата.Наръчникът разкрива подробно всичко, свързано с бременността и все по-популярната „пренатална стимулация” – опитите за комуникация и стимулация на бебето още в утробата чрез говорене, музика, диета и начин на живот.

В изданието има подробно описание на умствено и двигателно развитие на бебето през първата година – с календар по месеци за това какво може да се очаква като промяна в развитието на детето в този период и какви биха били причините за забавяне на развитието при такива. Практическите съвети, свързани със симулирането на умственото и емоционалното развитие през втората и третата година на живота чрез игри, са подкрепени с резултати от научни изследвания.

Откъс:

 

" Един от големите избори в живота на всеки човек е дали да има деца. И докато някой с усмивка ги наричат „перфектния паразит“, то за други те са целият им свят. Заради тях променяме живота си, те са фокусът и смисъла на съществуването ни. Готови сме да им дадем най-доброто от себе си, да им осигурим всичко, което им е нужно, за да бъдат здрави, умни, щастливи и успешни. А за да станат такива, ние трябва да направим своите избори още преди да се родят.

Всяка жена, избрала предизвикателството на майчинството, неизбежно попада във вихър от страхове, съвети, мнения и теории. Някои от тях са добри, други не чак толкова, но докато се опитвате да пресеете информацията и да приложите на практика някои от тях, детето ви ще бъде на прага на тинейджърските си години. Зад гърба си имам десетилетие опит като терапевт в областта ранно детско развитие и въпреки това, когато на бял свят се появи дъщеря ми, се наложи да направя преоценка на собствените си знания и убеждения.

Написах тази книга, за да споделя с вас своя опит като терапевт, но и като родител. На нейните страници ще откриете не просто съвети за отглеждането на деца, а един цялостен подход към ранното детско развитие, подплатен с най-съвременните изследвания и проучвания. От първия момент на бременността, през трудната първа година, до играта и изграждането на така важната самостоятелност през третата година от живота тази книга ще ви преведе през бурното море на ранното детство и ще ви помогне да се фокусирате върху наистина важните умения, които трябва да притежава вашето дете. Всички съвети и техники за справяне с трудностите при отглеждането и възпитанието на детето, които ще откриете на нейните страници, са проверени през годините на работата ми със стотици семейства и допълнени от личния ми опит.

Силно вярвам, че тази книга ще се превърне във ваш пътеводител в ранното детство и ще освети първите ви стъпки по пътя на увереното родителство, за да отгледате спокойни своето ЗДРАВО, УМНО и ЩАСТЛИВО дете.

ВСЕКИ може да бъде добър родител, ако знае КАК!"

Можете да откриете книгата "Умно бебе" във всички книжарници Ciela, както и в по-добрите книжарници в страната. 

Специална отстъпка от 20% от коричната цена можете да получите тук: https://ciela.com/umno-bebe-patevoditel-za-rannoto-detsko-razvitie.html

Ще се радвам, ако споделите отзивите си от книгата!

Всички права запазени. Powered by Taktix Group Ltd.