Чете ли детето ми добре? (1-4 клас)

Как да подготвим детето за първи клас?

Имат ли нужда бебетата от музика?

Асиметричен тоничен шиен рефлекс – риск от задушаване

Какъв подарък да изберем за бебе?

Раждането на дете в близкото ни обкръжение винаги е повод за радост. В българската традиция на гости на бебето и неговите родители обичайно се ходи след навършването на първия месец от живота на детето. Разбира се, трябва да подготвите и подарък, но какъв да бъде той?

Обикновено подаръците за бебето започват да се трупат още преди то да се появи на бял свят, а с прибирането му у дома вече го очакват всички необходими вещи и играчки. Ако семейството не ви сподели от какво има нужда, то можете да изберете от следващите идеи, които са специално подбрани за деца от раждането до края на шестия месец.

  1. Не купувайте дрехи

Първоначален комплект дрехи си имат със сигурност, а и бебетата растат толкова бързо, че подаръкът който сте приготвили може много бързо да влезе в чувала с дрехи, които не му стават.

  1. Играчки

Изберете внимателно като избягвате свирещи, светещи, мърдащи и плюшени играчки.

С появата си на бял свят децата са изключително чувствителни към сетивните стимули. Напълно е възможно вместо радост при отварянето на подаръка-детето да изпита страх от неочакваните звуци и движение. По-подходящи са меки играчки от плат без дребни детайли и задължително с опция за пране. В идеалния случай имат и приставка за чесане на венци. Това ще ви гарантира, че играчката ще бъде сред любимите на детето в периода на първата година от живота му.

  1. Книжки

Четенето на книжки е много полезно за развитието на децата. Ако се спрете на тази идея за подарък изберете гумена книжка или такава от плат. През първите шест месеца вкуса на книжката ще е по-важен от картинките и.

  1. Дрънкалки

Бебетата обожават музиката, но през първата година са чувствителни към силните стимули. Изберете дрънкалка с добре оформена дръжка и два ярки цвята.

  1. Индивидуални подаръци

Вече има много достъпни възможности за персонализиране на подарък. Можете да поръчате комплект купа и чаша или рамка с надпис по ваш избор.

  1. Одеялце

Едно от любимите на моето дете. Малко памучно одеяло от типа кърпа за гушкане, с което заспива и до днес. Меката материя и възможността да го носиш навсякъде със себе си го прави предпочитана, ако не и задължителна част от нейния живот.

Независимо от това какво ще изберете за подарък не забравяйте най-важната част-отидете на гости с отворено сърце и много, много любов.

Всички права запазени. Powered by Taktix Group Ltd.